måndag, juni 08, 2009

Los Negativos en Barcelona

Se acerca el día del concierto de Los Negativos en la 2 de Apolo. Para los que queráis recuperar el tópic sobre el concierto, leed esto y esto. :)
Time Out: artículo

Los Negativos

El quartet barceloní ha tornat a l’estudi per confeccionar un assemblage que resumeix vint anys de trajectòria

Són els autors de Piknik caleidoscópico (1986), un dels discos clau del revival mod dels anys vuitanta a casa nostra, tot i que la seva música mirés més cap a la psicodèlia de la costa oest nord-americana. Animats per l’èxit de la reedició del seu àlbum de debut –els mil exemplars de la reedició en vinil (2008) es van esgotar en quinze dies–, el quartet barceloní ha tornat a l’estudi per confeccionar un assemblage que resumeix vint anys de trajectòria, interrompuda però recurrent.

“El nostre productor ens va portar tot de cintes que havíem estat gravant durant tots aquests anys”, explica Valentí Morató, bateria de Los Negativos. A partir d’aquell material, el grup –que a l’estudi manté la formació original– va seleccionar, va descartar i va afegir noves pistes de manera que tot “tingués aquest sentit de collage sonor. Ha estat un treball d’investigació, més avantguardista, una feina molt de laboratori, perquè tot havia de ser per capes, com les cintes que havíem anat gravant”, explica Morató. “Volíem que fos un resum de la nostra vida, tant del Phoscao, de les influències musicals, literàries i de cine, com de vivències personals. Poder fer això va ser el que ens va animar a tornar a l’estudi”. Sobre l’escenari, però, només tornen Alfredo Calonge (veu i guitarra) i Carles Estrada (veu i baix) –acompanyats de tres músics més–, mentre que Valentí Morató i Roberto Grima es reserven la possibilitat de participar-hi com a estrelles convidades. –M.S.

El Periódico de Catalunya : Articulo

Durante años se les conocía como el grupo que firmó en 1986 aquel inaudito tratado de pop sicodélico patrio llamado Piknik caleidoscópico. Pero el culto por el cuarteto barcelonés se ha avivado de tal modo que acaban de grabar un nuevodisco, Dandies entre basura (2009).
Jueves 11. 20.30 horas. La [2]

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida